vineri, 24 august 2018

DEPLASAREA IMPLICITĂ CĂTRE POZIŢIA CÂŞTIGĂTOARE

Deplasarea implicită către poziţia câştigătoare este o variantă a deplasării implicite obişnuite. Deci, şi aceasta nu depinde de context, se efectuează cu număr invariabil de poziţii, dar se termină exact la poziţia finală. De aici rezultă că locul de unde se pleacă este cea de-a doua poziţie câştigătoare / poziţia câştigătoare secundară. Se disting două situaţii. Prima este aceea în care deplasarea implicită către poziţia câştigătoare este ultima deplasare spre înainte:
De la 80 la 100

De la 79 la 100
iar a doua este cea unde această deplasare mai este urmată de (cel puţin) una; desigur, mult mai scurtă:
Sursa: My Place Real Estate. Deplasarea către poziţia câştigătoare se face de la 80, dar ultima deplasare implicită spre înainte este de la 90 la 91.
Sursa: App1store. Deplasarea către a doua poziţie câştigătoare este de la 80, dar ultima deplasare spre înainte este de la 90 la 92.
O situaţie aparte este la primul exemplu.
Există 5 deplasări implicite, toate de 20 unităţi aproape una de cealaltă. În ordinea traseului, acestea sunt:

  1. de la 71 la 91
  2. de la 80 la 100
  3. de la 93 la 73
  4. de la 95 la 75
  5. de la 98 la 78
În felul acesta, în partea de sus a suprafeţei de joc, se creează un fel de vârtej care are ca efect creşterea importanţei poziţiei 80. Nu de puţine ori, jocul se câştigă prin deplasare implicită de la 80 la 100.
Codificarea corespunzătoare pentru a doua poziţie câştigătoare - ca urmare a deplasării implicite de pe aceea la final - este A.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.